Τούρτα μόκα Gastone


2 τενεκεδάκια μόρφατ 250γρ.
1 γάλα ζαχαρούχο 400γρ.
2 κ.γ. νες καφέ (προτείνω ντεκαφεϊνέ)
50 περίπου σαβαγιάρ
φρέσκο γάλα
λικέρ (κρεμώδες ή Tia Maria)

Αρχικά βάζουμε τη μόρφατ και το ζαχαρούχο στο ψυγείο για 1 ώρα. Κατόπιν χτυπάμε τη μόρφατ σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Σε ένα δάχτυλο γάλα διαλύουμε καλά τον καφέ. Συνεχίζουμε να χτυπάμε τη σαντιγί προσθέτοντας σιγά σιγά το ζαχαρούχο και τον καφέ, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε στο ψυγείο την κρέμα σκεπασμένη με καπάκι ή μεμβράνη.
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε φρέσκο γάλα και 1 κ.σ. λικέρ και μουλιάζουμε τα μισά σαβαγιάρ. Μουλιάζουμε και από τις δυο μεριές χωρίς να τα αφήσουμε να μαλακώσουν. Αν μας τελειώσει το γάλα με το λικέρ συμπληρώνουμε. Στρώνουμε, σε τσέρκι ή σε μακρόστενο τάπερ τούρτας, τα σαβαγιάρ κοντά κοντά και από πάνω απλώνουμε τα 2/3 της κρέμας. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, αφού πρώτα τα μουλιάσουμε, και την υπόλοιπη κρέμα από πάνω.
Αφού στρώσουμε ωραία με μια σπάτουλα την κρέμα μας, μπορούμε να την γαρνίρουμε με νιφάδες κουβερτούρας, ή με ροζέτες σαντιγί, ή με καραμελωμένα αμύγδαλα.