Τηγανιά κρασάτη


1 κιλό χοιρινή τηγανιά 
1/2 φλ. νερό
1/2 φλ. κρασί λευκό
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι 
ρίγανη 
λεμόνι



Πλένουμε το κρέας, το βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι και το βράζουμε σκεπασμένο, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να "πιει" όλο το νερό .
Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρέας για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και βράζουμε την τηγανιά για 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας λίγο λεμόνι.